top of page

שיווק אפקטיבי לגיוס אזרחים ואזרחיות ותיקים כמתנדבים

פרקטיקות מיטביות וטיפים עיקריים שעלו מהשיח ומהספרות:

הציגו: מכבי שירותי בריאות ורשת קהילה ופנאי חולון

כדי לשווק ולמכור את המוצר שנקרא התנדבות, עלינו לחדד לעצמנו:

אילו תפקידים אנו משווקים? מה יש לנו להציע למתנדבים הפוטנציאליים? מה הם יוכלו לעשות במסגרת הארגון שלנו ? אילו תועלות ורווחים יוכלו לקבל? איזו השפעה הם ייצרו? איזה שם אטרקטיבי נוכל לתת לתפקיד או לתכנית, כדי למשוך אנשים?

מהו המוצר?

מיהם האזרחים הותיקים של היום? מה מעניין אותם? מה חשוב להם? מה הציפיות שלהם מהתנדבות? מה מניע אותם להתנדב? מה עשוי למשוך אותם להתנדב דווקא אצלנו? כדאי להעזר בידע שאספנו בעמוד העוסק ב"הכירו את האזרחים הותיקים"

מי קהל היעד?

שם התפקיד או שם התכנית, יכולים גם לעורר סקרנות וגם לשדר מסרים, המעודדים ומעוררים את האזרחים הותיקים לקחת חלק בתכנית. בחולון בחרו לכנות את התכנית למספרי סיפורים בגני הילדים "צ'יף השבט". במכבי, בחרו לכנות את התכנית להפגת בדידות "נפגשים". 

שם אטרקטיבי?

מסרים שיווקיים שמוכיחים את עצמם...!

מומלץ לשלב במסרים לאזרחים הותיקים, את התכנים הבאים. הדגש הוא לא להציע להם להתנדב, כמו להציע להם הזדמנות:

  • הזדמנות לפעילות עם משמעות, עם השפעה, עם אפשרות לייצר או להוביל שינוי

  • הזדמנות להשתייכות למשהו גדול יותר. להיות מעורב במקום בו אני חי. לקחת אחריות

  • הזדמנות להשתייכות לקהילה/קבוצה והכרות עם אנשים חדשים

  • הזדמנות להביא לידי ביטוי מיומנויות שיש לך או לפתח מיומנויות חדשות

  • הזדמנות לחשיפה לנושאים מעניינים ורלוונטיים לאזרחים ותיקים (כמו נושא קידום בריאות)

  • הזדמנות לפעילות פנאי וללמידה במגוון תחומים. 

  • הזדמנות לחשיפה חד-פעמית לארגון כאפשרות לבחון את מידת עמידתו בציפיות המתנדב/

בנוסף, מומלץ גם להדגיש את הנוחות וגמישות ההתנדבות- קרובה לבית, אפשר לבחור איפה ומתי, את מידת העצמאות ואוטונומיה בתפקיד ואת מגוון התפקידים המוצעים. 

מסרים שעובדים

כחלק מהמסר חשוב לחשוב איך מייצרים שינוי תפיסה בנוגע להתנדבות: איך הופכים את ההתנדבות ל"אופנתית" עבור אזרחים וותיקים. בין היתר באמצעות הדגשת התועלות והרווחים וחשיפה למגוון סגנונות התנדבות, השוברים את הפרדיגמה כי התנדבות היא רק "שטנץ" אחד: אפשר להתנדב באופן חד פעמי, אפשר להתנדב שלא במסגרת ארגון, אפשר להתנדב כל שבוע במקום אחר, אפשר להתנדב לבד, במחשב, בקבוצה. וכיו"ב.  לעיתים אף יש בחירה לא לשווק את הפעילות כהתנדבות- אלא כמיומנות שאתה לומד/צובר- ואז מעביר הלאה. בוא ללמוד איך לספר סיפורים וכחלק מהלמידה- תתנסה בגני ילדים...

מסרים שתפקידם לשנות פרדיגמה

לעיתים הדרך להגיע אל האזרחים הותיקים, היא דרך בני משפחתם. על כן, ניסוח מסרים שימשכו את הילדים לומר לעצמם "זה משהו שיכול להתאים לאמא/לאבא שלי" זו גם דרך אפקטיבית לשווק. למשל: דגש על התועלות הבריאותיות של ההתנדבות, דגש על הפגת הבדידות באמצעות התנדבות. 

מסרים עקיפים ולא רק ישירים

איפה ואיך נכון לשווק? 

שימוש בו-זמנית במגוון רחב של פלטפורמות, ליצירת נראות ולהגעה לקהל יעד רחב ומגוון

על אף התפיסה כי רשתות חברתיות אינן פלטפורמה רלוונטית לשיווק עבור אזרחים ותיקים, מהשיח עלה כי זוהי פלטפורמה אפקטיבית, לפחות עבור חלקים מאוכלוסיה זו ואף רלוונטית כאשר מנסים לשווק דרך בני המשפחה של האזרחים/ות הותיקים/ות. ברשתות החברתיות חשוב לפרסם מסרים קצרים, חדים וברורים, לשלב תמונה המספרת את הסיפור של ההתנדבות ולהזמין את הקוראים לבוא ולקבל מידע נוסף. פרט לרשתות החברתיות, חשוב לשווק את ההתנדבות גם באתר הארגון וגם באמצעות הפצת מיילים או ניוזלטר ויראלי, לרשימות קיימות של מתעניינים/לקוחות/בעלי עניין/שותפים, או לרשימות שניתן לגייס באמצעות המתנדבים הקיימים. 

רשתות חברתיות ואמצעים וירטואליים

לצד השימוש במקורות מקוונים, בבואנו לגייס אזרחים ותיקים חשוב לעשות שימוש גם במקורות המסורתיים. פליירים, פוסטרים, מודעות בלוחות המודעות, פרסום בעיתונות המקומית, הם עדיין פלטפורמות רלוונטיות עבור אוכלוסיה זו, בעיקר עבור הגיל הרביעי, אך לא רק. יש חשיבות לכך שבעיתונות המודפסת, אורך חיי המדף של הפרסום ארוך יותר, הוא לא "נדחק" במהרה, כפי שקורה ברשתות החברתיות. חשוב להפוך את השיווק לנגיש- שיגיע לאזרחים הותיקים "הביתה" (מקומון, פלייר בתיבת הדואר) ואם יש אפשרות לפרסם במספר שפות- רוסית, יידיש, אמהרית, ערבית, צרפתית וכיו"ב- עדיף.

פלטפורמות שיווק מסורתיות

לצד הרשתות החברתיות ופלטפורמות הפרסום המקובלות, הועלו גם האפשרויות הבאות:

  • חבר מביא חבר- גם היום, ובעיקר עבור אוכלוסיות הוותיקים, זוהי השיטה האפקטיבית ביותר. חשוב לדרבן ולצייד את המתנדבים הקיימים במידע אודות התפקידים הפנויים ואודות התגמולים והתועלות, כך שיוכלו לשתף את חבריהם ב"מה יוצא להם מזה". במכבי מספרים המתנדבים בגאווה, כי הם מקבלים כרטיס מתנדב, סדנאות והעשרה, תעודת הוקרה. הדבר מעודד אותם להראות לחבריהם: בואו ותראו מה אני עושה. 

  • שותפויות באיתור והשמת אזרחים ותיקים כמתנדבים- ניתן לקדם שותפות עם מרכזי אפ 60, עם רכזי ההתנדבות הרשותיים, עם ארגוני השמה ארציים. פונקציות רשותיות וארציות אלה, עשויות לסייע באיתור מתנדבים מתאימים לתכנית/לפרויקט. חשוב במידה ונוצרת שותפות כזו לייצר בהירות רבה בנוגע לתפקיד, לדרישותיו ולתועלותיו, על מנת שהגורמים יפנו אנשים מתאימים ורלוונטיים. 

  • כנסי פורשים- מצד אחד זהו מקום בו מתרכז קהל יעד פוטנציאלי רב. מצד שני, עלה בשיח כי במהלך כנס פרישה, המשתתפים פחות בשלים ופנויים רגשית לחשוב על התנדבות. הם עסוקים בנושאים בוערים יותר. עם זאת, יש חשיבות להצגת הנושא, תוך שאנו מציידים אותם בפליירים או במידע שיוכלו "לחזור אליו" יחסית בקלות, לאחר שיתפנו לנושא. אם נצליח להפוך עצמנו לזכירים, ונספק מידע בהיר, זוהי פלטפורמה אפקטיבית- לטווח ארוך. 

  • חיבור לקבוצות קהילתיות קיימותארגוני גמלאים, ארגונים חברתיים, קבוצות תחביב כגון חבורות זמר או חוגים, יכולים להתנדב כקבוצה. הדבר יעודד את השתלבותם בפעילות וירתום את חברי הקבוצה לעשייה חברתית לצד פיתוח התחביב או תחום העניין המשותף.

אפשרויות נוספות

דגשים חשובים נוספים להצלחה בשיווק ובגיוס

בשיווק באמצעים דיגיטליים ומסורתיים- המסר הוא חד צדדי. חשוב במהירות להפוך את הפלייר או המודעה או הפוסט- לדיאלוג עם המתנדב/ת המתעניין/ת. התנדב הביע עניין? יש להזמינו בהקדם האפשרי למפגש חשיפה או לשיחה והכרות אישית. על המפגש להיות קצר, ממוקד, רותם ואינפורמטיבי, על מנת שהמתנדב יוכל לקבל החלטה בעקבותיו, שהיא מושכלת ומבוססת על רצונו להתקדם. 

הפיכת השיווק החד צדדי לדיאלוג- מהר

רוצים להיות בטוחים שניסחתם מסר ברור, שיווקי ואפקטיבי? מומלץ ליצור קבוצת מיקוד שתלווה את תהליך השיווק. קבוצה המורכבת מאזרחים ותיקים- מתנדבים קיימים ו/או פוטנציאליים. בתחילה, תוכל הקבוצה לסייע לכם לחשוב מה בכלל חשוב ומעניין אזרחים ותיקים וכיצד למשוך אותם. בהמשך, תוכל אותה קבוצה להעניק פידבק אודות המסרים שניסחתם והפלטפורמות שבחרתם להפצתם. האם המסר עובר נכון? האם הוא מניע לפעולה?

קבוצות מיקוד ככלי לחידוד המסרים

אחת השאלות החשובות בשלב השיווק והגיוס היא מי מגייס? את מי רותמים למהלך? נמצא כי שותפות בשיווק ובגיוס- תחושה כי זו "משימה של כלל הארגון" היא חשובה. כולנו חושבים שיווק וגיוס, כולנו אחראים להביא אנשים, כולנו דוחפים שזה יקרה...

שיווק וגיוס כשותפות

ומה קורה אחרי שלב הגיוס?

חשוב לתפור למתנדב שמגיע חליפת התנדבות אישית- כזו שתתאים לצרכים, ליכולות, לתחומי העניין שלו. לשם כך ש לקדיש את הזמן הנדרש להכרות מעמיקה עם מי שהגיע.

גמישות

חשוב במידה והמתנדב/ת שהגיעו נמצאו כלא מתאימים לתכנית שלכם, להציע לו/לה אפשרויות התנדבות אחרות. שותפות עם ארגונים נוספים תסייע לדעת לאן מומלץ וכדאי להפנות אותו/ה. 

המתנדב שהגיע לא מתאים? המליצו לו על ארגונים אחרים

הקדישו זמן להפיכת המתנדבים לקהילה. המפגש יכול לייצר מרקם קהילתי/חברתי של אנשים עם משימה חברתית/אתגר חברתי משותף. בדף על יצירת קהילת מתנדבים יש מידע נוסף בנושא זה. 

בנו קהילה

דוגמאות...

bottom of page